Cuma'dan Cemaati kovdu…

Cuma

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Cuma namazından cemaat kovdu.

Diyanet işleri Başkanlığı hazırladığı video filmleri ile dünyanın dört bir kıtasına seslenerek ‘’Kim oluşan ol, gel…’’ diye çağrıda bulunup insanlık alemini huzur ve sevginin sembolü Müslümanlığa davet ederken, Erdek müftüsü İsmail Yalçın Cuma namazından cemaat kovdu.

Marmara’dan Erdek’e atanması ardından Müftülük olarak uygulamalarını yaşama katmakta güçlük çektiği düşüncesi ile her Cuma namazında hutbenin dışına çıkıp cemaati azarlayan Erdek Müftüsü İsmail Yalçın nihayet sabrı taşan bir vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Erdek Çarşı Camiinde kılınan Cuma namazında meydana gelen olayda kendisine tepki gösteren Cemaate hitaben ‘’ Zaten senin kıldığın namaz kabul olmaz. Çık git camiden’’ diye tepki göstermesi aynı anda merkezi sitemden yayın yapıldığı için tüm camilerden duyuldu.

Beklenmedik anons camilerde şaşkınlığa neden olurken öfkesine yenilerek Cemaati Cuma namazından kovan Müftü İsmail Yalçın, vaazın ardından namazı kılmayarak Çarşı camiini terk etti.

Erdek’te sansasyon yaratan olaydan sonra ilçe Kaymakamlığının Cemaati camiden kovan Müftü İsmail Yalçın hakkında soruşturma açıp açmayacağı merak ediliyor.

 

 



TURAY
8.07.2014 02:07:06
Allahın evinden hiç kimse hiç kimseyi kovamaz..

demokrat
8.07.2014 17:30:22
Vaazlarda siyasi mesajlar zaten sürekli var.Bir deişine gelmeyen vatandaşları dışarı atsınlar.Dindar nesil mi,kindar nesil mi?Cevap?!Aynı durum Bandırma camilerinin bazılarında da var.Vaaz ve hutbede hep konu dışı ve siyasi içerikli mesaj...

YUSUF
8.07.2014 17:29:05
Sayin müftümüz Namazdan kimseyi kovacak insan değildir. Müftümüz toplumda yapilan yanlişlari cuma günkü dersinde işlemiştir. O arkadaş üzerine alinmiştir. Yarasi olan gocunur.

Kemal Selimoğlu
9.07.2014 00:55:47
Eskiden cuma günlerim Caminin mimberine çıkan hocalarımız. Bayrak açardı. Erdek`te köyler dahil 30 a yakın cami var... Sadece 1 cami hariç...acaba bir günden bir güne sordunuz mu... Bayraklar niye yok diye?.. Bu ülke yolda bulunmadı. Varlığımızın teminatı 2 dayanağımız kaldı. Birisi Bayrağımız, öteki ezanımız.. Sözüm ortaya.. Şu iyi bilinsin ki, Bayrağı olmayan milletler inancıda yaşayamaz...

SARI ZAMBAK
10.07.2014 01:12:57
bu olay yediği yüzlerce halttan sadece birisi. yazıklar olsun Diyanetin itibarını beş paralık etmişsin...

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı